Äntligen hittade vi smørebrød

Hej vänner. Nu är jag på besök i Sverige i Stockholm från Oslo i Norge så jag försöker skriva på svenska så vi får se hur det går. Jag och min kompis Grete sitter på en restaurang på Östermalm som heter Två Små Svin och äter smørebrød och det är jättegott. Som sagt är vi på besök från Norge för att träffa några vänner här i Stockholm som vi mötte på summerburst förra sommaren. De ska snart komma till denna restaurang på Östermalm och så ska vi dricka några drinkar och prata om allt. Imorgon är det dags för årets summerburst och vi är riktigt taggade på detta.

Dessa tjejer som vi träffade förra sommarn är också från Norge men de har bott här i Sverige sedan de var 10 år och det är skönt att de kan prata norska med oss då vi har lite svårt att prata svenska. Jag tackar ordalernativen och rättstavningen på telefonen för annars hade jag inte skrivit så bra svenska som det ser ut som att jag gör nu.

Innan vi satte oss på Två Små Svin gick vi runt i Stockholm för att hitta en bra restaurang på Östermalm eftersom våra svenska kompisar sa åt oss att bestämma. Varför vi satte oss här var för att vi såg att de hade smørebrød på menyn och vi kunde inte motstå det. Vi älskar smørebrød även fast det kommer från Danmark och min mamma brukar göra det till oss när vi kommer hem eftersom hon ursprungligen kommer från Danmark.

Nu ser jag att våra vänner kommer hit så jag måste lägga ner telefonen. Men ni får ha det så bra så uppdaterar jag sen om hur vi upplevde summerburst och om vi gjorde något mer roligt under tiden vi är i Sverige. Ha det bäst. Hej då.